bőrápolás

A leggyakoribb bőrápolási hibák

Mindenki ragyogó, fényes, ránctalan, egységes színű arcbőrt szeretne. Kevesen tudják azonban elérni az áhított eredményt, még akkor is, ha a legkiválóbb minőségű kozmetikumok ékesítik a fürdőszobájuk polcát.

Mik is azok a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethetünk, bőrünk ápolása során?

  • Nem távolítjuk el a sminkmaradványokat megfelelően: bármilyen későn kerüljünk is ágyba, a smink eltávolítás soha ne maradjon el, hisz ez az egyik legalapvetőbb lépés, melyet a ragyogó bőrért tehetünk.
  • A túl kevés, vagy túlzásba vitt bőrradírozás: a bőrradírozás szintén elengedhetetlen bőrünk szépségének megtartásáért, hiszen ennek során távolítjuk el az elhalt hámsejteket, így a kozmetikumokban lévő hatóanyagok is tökéletesebben szívódnak fel. Hetente 1-2x alkalmazzuk bőrtípusunknak megfelelő bőrradírt!
  • Egy döntő lépés szinte mindig hiányzik a napi rutinunk során, az arcmasszírozás: ha néhány percet szánunk az esti rutin során arcbőrünk átmasszírozására, nő a bőr vérellátása, javul a sejtek anyagcseréje, melytől az frissebbé, fiatalosabbá válik.

bőrápolás

  • Alvás- és folyadékhiány: a Nyolcas szabály, miszerint aludj 8 órát és igyál a nap folyamán legalább 8 pohár vizet! A megfelelő folyadékbevitel segíti bőrünket, hogy megtartsa hidratáltságát, az éjszakai pihenés során pedig regenerálódik szervezetünk, bőrünk is simábbá, kipihentté válik.
  • A bőrápolási termékek sorrendje nem megfelelő: hiába használjuk a legdrágább kozmetikumokat, ha azokat nem a megfelelő sorrendben alkalmazzuk. Tehát a helyes sorrend: sminklemosó, arctisztító, arcradír, bőrápolási terápiás termék ( ha valamilyen bőrbetegségben szenvedünk), szérum vagy maszk, szemránckrém, hidratáló krém, olajos krém, fényvédő.

bőrápolási hibák

  • A szokásos bőrápolási rutinból hiányzik a szérumok, arcmaszkok használata, melyek sokkal koncentráltabban tartalmazzák a bőrünknek legmegfelelőbb összetevőket és nem csak jeles alkalmakkor, hanem heti rendszerességgel javasolt a használatuk.
  • Vajon tudjuk-e, hogy a túlzásba vitt, vagy nem megfelelő pozícióban történő alvás is ráncok kialakulásához vezethet? Különösen igaz az oldalt, vagy hason alvók esetében.  Bőrünk  szempontjából a legegészségesebb háton fekve tölteni az éjszakát.
  • Nem megfelelő kozmetikumok alkalmazása: pl. a pattanásos bőr esetében fokozottan ügyelni kell a hidrálásra, hisz a bőr kiszáradása súlyosbíthatja a tüneteket.

Nézd meg milyen orvos esztétikai kezeléseket nyújtunk!

És végül egy hasznos tipp: egész évben hidratáló és fényvédő használata- legyen napfény, eső, vagy  szél!