A Synchronoss személyazonosság-kezelés céljára szolgáló következő generációs szoftverrel bővíti a vállalkozásoknak kínált termékei körét

A Synchronoss vegyes vállalatot hoz létre a Verizonnal online hozzáféréskezelésre szolgáló többfaktoros megoldás kidolgozása céljából – A Synchronoss Technologies, Inc. (NASDAQ: SNCR) ma bejelentette, hogy bővíti a vállalati termékei körét: vállalkozások és magánszemélyek által egyaránt használható, csúcstechnológiát képviselő felhasználó-azonosítási (autentikációs) és hozzáférés-/jogosultság-kezelési rendszert bocsát ügyfelei rendelkezésére. A portfólióbővítés érdekében a Synchronoss megállapodást kötött a Verizonnal egy vegyes vállalat létrehozásáról, amelynek feladata egy online identitásmenedzsment céljára szolgáló többfaktoros megoldás kifejlesztése.

A Verizonnal közösen létrehozott vegyes vállalat újabb elemmel egészíti ki a Synchronoss Secure Mobility Platformját (Biztonságos mobileszközkezelő platform), amelynek a Goldman Sachs-szal való együttműködés során való létrehozását tavaly novemberben jelentették be.

A Synchronoss Universal ID™ vállalkozások, kormányzati szervezetek és magánszemélyek számára tervezett termék, amely gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb módját biztosítja a digitális személyazonosság-kezelésnek egyetlen megbízható forráson keresztül. A vállalat tervei szerint a megoldást integrálják a Synchronoss többfaktoros autentikációt és személyazonosság-kezelést biztosító, legújabb generációs biztonságos mobileszközkezelő platformjába, a Secure Mobility Platformba.

A megoldást, amelyet korábban kizárólag a Verizontól lehetett megvásárolni, a továbbiakban a Synchronoss biztosítja a jelenlegi vállalati ügyfeleknek, és közben megkezdi egy új, nagyobb teljesítményű platform kiépítését, amely a tervek szerint 2016 második felében lesz majd elérhető az új és meglévő ügyfelek számára.

„A Synchronoss Universal ID terméke értékes új kiegészítése az online identitások széles körének biztonságos kezelését szolgáló termékportfóliónknak” – nyilatkozta Guru Pai, a Verizon rangidős alelnöke és platformokért felelős vezetője. „A Synchronoss technológiája, termékei skálázhatósága és a cég globális jelenléte lehetőséget ad számunkra arra, hogy továbbfejlesszük online identitásmenedzsment megoldásainkat, és izgatottan várjuk, hogy e lehetőség kihasználása révén jobb szolgáltatásokat dolgozhassunk ki, amelyekkel további előnyöket biztosíthatunk vállalati és magánügyfeleink számára.”

„A Verizonnal közösen létrehozott új vállalkozás jó példája annak, hogy milyen előnyök származhatnak két cég együttműködéséből, illetve annak, hogy a Synchronoss erősségei milyen új kezdeményezések elindítását tehetik lehetővé a vállalati termékek szegmensében” – fejtette ki Stephen Waldis, a Synchronoss egyik alapítója és elnök-vezérigazgatója. „A Universal ID beépítése Secure Mobility termékcsaládunkba felgyorsítja a vállalati szegmensben való térnyerésünket azáltal, hogy zökkenőmentes és ugyanakkor rendkívül biztonságos identitáskezelést és autentikációt tesz lehetővé mind személyes, mind munkahelyi célokra.”

Amit a Verizonról tudni kell…
A Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) mintegy 177700, különféle szakmai háttérrel rendelkező munkavállalót foglalkoztat, és 2015-ben árbevétele közel 132 milliárd USA dollárt tett ki. A Verizon működteti Amerika legmegbízhatóbb vezeték nélküli hálózatát, amelyhez az országban mintegy 112 millió felhasználó kapcsolódik. A cég, amelynek központja New Yorkban működik, hírközlési és szórakoztató szolgáltatásokat is nyújt Amerika legmodernebb optikai hálózatán keresztül, és ügyfeleinek szerte a világon integrált üzleti megoldásokat kínál.