Fűtött kartámasszal komfortosabb a vezetés még a hideg téli napokon is

A Yanfeng Automotive Interiors új, fűtött kartámasza még komfortosabb és az eddigieknél nagyobb kényelmet nyújt – A Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) új, fűtött kartámaszt fejlesztett ki ajtópanelekhez. A kényelem, személyre szabottság, energiahatékonyság és a gyártás rugalmassága ösztönözte az új generációs fűtött kartámasz kidolgozását. A piacon jelenleg elérhető, hozzá hasonló többi termékhez viszonyítva vékonyabb és könnyebb fűtött kartámasz további előnye, hogy energiatakarékos. Ezáltal a cég olyan költséghatékony megoldást nyújt az autógyártók számára, melyet könnyen lehet a meglévő ajtópanel gyártósorokba integrálni.

A hideg téli napokon még akkor is lehet kellemetlen érzésünk az autóban, amikor a fűtés teljesen fel van kapcsolva. A kinti és a járműben lévő hideg levegőtől még a meleg kabát ellenére is didergünk. Az autó belső komfortfokozatának növelése érdekében az YFAI újradefiniálta az ajtópaneleknél alkalmazott kartámasz technológiáját.

A fűtött kartámasz panelfűtéses technológia rendszert használ. A panelfűtési rendszerek nemcsak rendkívül kényelmesek, hanem különösen energiatakarékosak is. Az általuk termelt hő – a hagyományos gépjármű HVAC- rendszerekkel (Heating, Ventilation, Air Conditioning, azaz fűtés, szellőzés, légkondicionálás) ellentétben – sokkal célirányosabban és gyorsabban éri el az utasokat. Ennek eredményeképp a fűtött kartámasz használatakor a gépkocsivezető lejjebb tudja kapcsolni a HVAC-rendszerből érkező fűtést.

Az új fűtött kartámasz készen áll a sorozatgyártásra. A funkcionális panelt könnyen lehet integrálni a meglévő ajtópanelekbe a gyártási folyamat során. Ez a megoldás költséghatékony, hiszen ugyanaz a berendezés, habhordozó és anyag szükséges hozzá, mint a hagyományos, fűtés nélküli kartámaszokhoz. Ezáltal a fűtött kartámaszt ugyanazon a gyártósoron lehet előállítani, mint a hagyományos kartámaszokat egyetlen igény szerinti (just-in-sequence) eljárás során.

Energia-hatékony komfort az e-mobilitási alkalmazásokhoz is

A jelenleg a piacon található hozzá hasonló megoldásokhoz képest jelentősen könnyebb és vékonyabb, innovatív fűtőfólia sokkal kevesebb energiát igényel, amellett, hogy hatékonyabb.

“Az volt a célunk ezzel a termékkel, hogy fokozott kényelmet nyújtsunk a hideg téli hónapokra. Az új fűtött kartámaszt minden ajtópanelbe lehet integrálni a járműben” – mondja Han Hendriks, vice president Advanced Product Development & Sales, Yanfeng Automotive Interiors. “Ezzel az újítással a gépjárművek újfajta kényelmi megoldásai iránt megnövekedett keresletre reagálunk.”

A technológiát az ajtópanelek mellett a padlókonzol rendszerű kartámaszokba is lehet integrálni. Az elektromos áramellátás következtében a fűtött kartámasz ideális hőforrás az elektromos autókhoz történő használatra is.