liverpool fc

Liverpool Fc: Mi a verhetetlen csapat titka?

„So hard to win at Anfield, even Liverpool can’t win there”-olvastam pár éve ezt a szarkasztikus mondatot a legnagyobb közösségi oldalon. Azóta azonban sok víz lefolyt a Mersey-n és az akkori köd lassanként felszállt. Új tulajdonos, új edző és vele, új szemlélet. Jürgen Klopp érkezésekor többek közt azt nyilatkozta, hogy szeretné a kétkedőket hívőkké változtatni és nagyon úgy tűnik a karizmatikus német mester nem a levegőbe beszélt.

Az amerikai tulajdonos a Boston Red Sox baseballcsapatnál bevezetett és bajnoki címet eredményezett moneyball rendszert követve kezdte el tudatosan, nagyon jó érzékkel viszonylag ismeretlen és olcsón beszerezhető játékosokkal kitölteni a keretet, akik nagy százalékban be is váltak és lettek Klopp szárnyai alatt Európa- szerte ismert és elismert labdarúgók.

 

liverpool fc

 

Kezdetben azért mindig volt valami idegesség, valami kételkedés a levegőben. Sosem tudott az igazi Pool szurker megnyugodni. Jöttek elképesztő eredmények, mint például a Dortmund elleni 4-3 az EL-ben, de ezekre a meccsekre is jellemző volt a gyomorgörcs, hiszen hiába vezetett 4-1-re a csapat végén mégis izgulni kellett, egy agyonnyert meccsen. Igazi liverpooli stílus, nemde?

 

Henryék azonban belátták, ha szintet akar lépni a csapat, ahhoz a zsebbe kell nyúlni. Érkezett is rekordáron a védelembe van Dijk, majd a kapuba a BL döntőben potyázó Karius helyett Alisson Becker.

 

Immár nekik is köszönhető, hogy a csapat elképesztő formában kezdte a 19/20-as szezont, és ez a forma jelenleg is tart. Mérkőzést mérkőzésre halmozva játszanak a „vörösök” több fronton is, akár 3 naponta nem csak Angliában, de Európa és a világ számos pontján folyamatosan augusztus óta, rekordok sorát döntögetve: a 40 meccses Premier League széria, és a megszerezhető 69- ből 67 pont, a valaha volt legjobb kezdés nemcsak Angliában, de az európai top 5 bajnokságban.

 

liverpool fc

 

Ennek fényében nem csoda, hogy a szakemberek, elemzők 99%-os valószínűséggel a Liverpoolt jósolják első helyre a szezon végén, amivel a csapat véget vethet 30 évnyi várakozásnak.

 

És persze nem csak ők.1990 óta várnak ugyanis erre azok, akik a mérkőzések előtt az utcákon kísérik a csapatot, azok akik a meccs alatt a lelátókról buzdítják a fiúkat, és azoknak is, akik a fotelből őrjöngve izgulják végig a találkozókat. Mindannyian részesei ennek a sikernek. Nekik is köszönhető, hogy az ellenfelek újra remegő lábakkal lépnek pályára az Anfielden, hiszen ez a hely újra egy bevehetetlen erődnek tűnik.

 

2017 április óta nem talált legyőzőre hazai pályán a Liverpool. Ha a Liverpool Fc következő meccseire szeretne fogadni akkor egy megbízható Tippmix Kalkulátor segít eligazodni az esélyek között.