online képzés

Online képzés, amikor a tanárt csak a képernyőről ismered

Amikor egy jóbarátomat megkérdeztem, hogy milyen munkát talált külföldön, azt válaszolta, más országokból érkező külföldieket tanítok közgazdasági angolra, napi 8 órában, egy teremből, miközben ők az ország bármely pontján ülhetnek, egy képernyő előtt.

Érdeklődéssel hallgattam és közben elképzeltem a jelenetet, hogy minden reggel bemegy a munkahelyére, abba a bizonyos terembe, beül a számítógép elé, bekapcsolja és az ország különböző részeiből gyújtópont szerűen egy-egy tanítvány fejecskéje jelenik meg, akik várják a feladatokat, hogy kényelmesen elhelyezkedve otthonukban fejlesszék ezesetben épp angol nyelvtudásukat.

Az online képzéseknek éppen ez a lényege, hogy saját teret hagy, a saját asztalodnál, foteledben, saját gépeden a tejeskávéd mellett, maximum a tanárhoz alkalmazkodva van lehetőséged elsajátítani a tudást.

Az online tanfolyamok esetén elmarad közösségi járművekhez, a tömeghez való alkalmazkodás, a dugók kerülgetése. Azt az időt, amit utazással töltenél, a magad képzésére fordíthatod.
Az online képzések és online tanfolyamok több formája ismert.

Van az említett változat, amikor a tanítás ideje alatt, folyamatosan interakcióban vagy a tanárral és van az, amikor minden nap vagy meghatározott rendszerességgel az elektronikus levelesládádba vagy az online kurzusok regisztrációs felületén keresztül kapod meg az oktatási anyagot.

online tanfolyam

A nem tanárhoz kötött online képzésnél, arra is lehetőséged van, hogy akár utazás közben is tanulhass.
Az online tanfolyamok lényege, hogy nem időhöz és helyhez kötött, maximum, ahhoz a helyhez, ahova leülsz. Bármikor segítséget és tanácsot kérhetsz online. Várható a gyors válasz, mert a csoporttársak, az oktató vagy a kérdések megválaszolására alkalmazott diszpécser is segítségedre lehet.

Online képzésektől függően a képzési tananyagok akár a képzést követően még 1 éven keresztül is elérhetők.
És bár úgy tűnik, hogy az online tanulás viszonylagos közösségmentes, szinte magányos tevékenység, a realitás, az, hogy az online képzéseken támogató tanuló közösségek alakulnak ki, ahol gyakran megtörténik az is, hogy a tanfolyam zárását követően találkoznak először élőben a „csoporttársak”

Az online képzések online igazolást vagy oklevelet adnak a tanfolyam elvégzéséről. Így az online képzések esetében nagyon fontos mérlegelni, hogy a képzettségről szóló okirat vagy a megszerzett tudás használata fontos számodra, ez alapján kiválasztani az megfelelő „iskolát”