Sziklakerti növények

Sziklakerti növények

A sziklakerti növények olyan növények, amelyeket a sziklakertben, azaz a kőből épített kertben ültetnek el. A sziklakerti növényeknek jól kell tudniuk alkalmazkodni a száraz és meleg körülményekhez, valamint a kőből épített környezethez.

A sziklakerti növények közé tartoznak a különböző fajta fűszernövények, mint például a rozmaring, a levendula, az oregano vagy a bazsalikom. Emellett a sziklakerti növények közé tartoznak a különböző fajta cserjék és bokrok is, mint például a kaktuszok, a jázminok vagy az ibolyák.

A sziklakerti növényeknek jól kell tudniuk alkalmazkodni a sziklakert körülményeihez. Ennek érdekében a sziklakerti növényeknek jól kell tudniuk megtartani a nedvességet, valamint jól kell tudniuk tolerálni a szárazságot és a meleget. Emellett a sziklakerti növényeknek jól kell tudniuk alkalmazkodni a kőből épített környezethez is, így sok esetben kisebb méretű növényeket választanak a sziklakertbe.

A sziklakerti növények gondozása nem igényel különösebb tudást vagy tapasztalatot. A legfontosabb, hogy megfelelő helyet válasszunk a növények számára, valamint hogy megfelelően öntözzük és trágyázzuk a növényeket. Emellett fontos, hogy rendszeresen kapáljuk a sziklakerti növényeket, hogy a levegő áramlása jó legyen a növények körül, valamint hogy megszabaduljunk a felesleges növényi részektől.