Fogfehérítés

Fájdalommentes fogfehérítés

Számos tévhit alakult ki a fogfehérítési kezelés alatti és az azt követő időszakban fellépő fogérzékenységgel és fájdalommal kapcsolatban. Ma már léteznek olyan fogfehérítő eljárások (fájdalommentes fogfehérítés), amelyek teljesen fájdalom mentesek a kezelések alatt és után is, nem jelentkezik fogérzékenység sem hideg sem meleg hatására.

Már Magyarországon is alkalmaznak egy forradalmian új fogfehérítési technológiát alkalmazó “power bleaching” eljárást, amely a fog szöveteinek eltávolítása nélkül teszi fehérré a fogakat. Ez a kezelés teljesen fájdalommentes, elismerten egyike a leghatékonyabb kezeléseknek, hosszú távon nyújt eredményességet, biztonságos és egyedüli kezelés, amely nem igényli a lágy szövetek, fogíny védelmét.

A fogfehérítés során a fogak színe kémiai eljárással változik meg, a fogakban lévő pigmenteket oxidálja a fehérítő anyag, így ma már előfordulhat, hogy valaki csúnya elszíneződött fogakkal érkezik a rendelőbe és egy óra múlva ragyogó fehér fogsorral távozik, mosolyogva.

A módszer lényege, hogy a fehérítő anyagot a fogak polírozása és leszárítása után felviszik a fogakra ecsettel, és egy aktiváló berendezéssel 10 percen át megvilágítják. 10 perc letelte után a fogakon lévő anyagot átkeverik, ezáltal a fehérítő anyag oxigénhez jut és újraaktiválódik. A fogfehérítési kezelés 6x 10 percet igényel, 1-1 perces megvilágítást, 30-30 másodperces pihenő követ.

Magyarországon is már alkalmazzák ezt az eljárást, külföldön már széles körben elterjedt és hosszú éves tapasztalatok alapján hosszútávon eredményes, fájdalommentes eljárás.

További érdekességek:

Népszerű fogfehérítési módszerek
A fogimplantációval milyen foghiányokat pótolhatunk?
Mikor ajánlható a fog implantáció?
Drága mulatság, de megéri a fog implantátum
Kinek javasoljuk a fog implantátumot?
Terhesség alatt is biztonságos a fogágybetegségek kezelése