Aquaworld-budapest

A legőrültebb vízi csúszdák Magyarországon a fürdők szerelmeseinek

Ha azt mondjuk nyár, ez szinte egyet jelent a kánikulával és azzal a törekvéssel, hogy feltétlenül vízparton, vízben hűsölve töltsük el a szabad hétvégéinket. Azonban ez nem csak egy természetes vízpartot jelenthet, mivel a hazai termálfürdők és élményfürdők rengeteg lehetőséget biztosítanak a vízi csúszdázás szerelmeseinek.

 

A hazai élményfürdőkben akár szörf- és raftingpályákat, csúszdaparkokat is találunk, melyek a legnagyobb örömünkre rengeteg újdonsággal bővültek – különösen az elképesztő csúszdakreációk terén -, melyekből most összeválogattuk az 5 legextrémebb típust.

 

Zalaegerszegi-aquacity
Aquacity Zalaegerszeg

 

Ingacsúszda

Talán egy kötöttpályás bungie-jumpinghoz hasonlíthatnánk azt az élményt, amikor az ingacsúszdáról egy gumicsónakban ülve 50km/órás sebességgel leszáguldunk, majd ismét és ismét, amíg el nem fogy a sebesség. Elképesztő!

Kamikaze csúszda

Fejjel előre és hasalva száguldhatunk hihetetlen sebességgel egy vízi szán segítségével a kamikaze csúszdán. A szimplán egyenes, de annál inkább adrenalin tolulást eredményező pálya végeztével a vízbe csapódás jelenti a kamikaze feladatának teljesítését.

UFO csúszda

Ez a félig nyitott, félig zárt csészealj körbe-körbe forgatja az embert, mintha egy gigantikus lefolyóba esett volna, és a végén egyszerűn „beleköpi” a medencébe.

 

aquarena-aquapark-Mogyorod

 

Az UFO csúszdát Aquaréna Fürdőben Mogyoródon tudjuk kipróbálni.

Toronycsúszda

272 méter hosszú, kanyargó toronycsúszdát is találunk Magyarországon, melyen kevesebb, mint 1 perc alatt száguldhatunk le a legmagasabb pontról a medencéig. A sikítás garantált, az újrázás pedig magától értetődik.

A leghosszabb csúszdákat megtaláljuk például Aquaworld fürdőjében Budapesten.

 

Aquaworld-budapest

Versenycsúszdák

Egymással kelhetünk versenyre ezen a széles, osztott csúszdán, ahol egyszerre négy pályán indulnak a „versenyzők”. Indulhat az izgalmas verseny akár Hajdúszoboszlói fürdőben.
Forrás: itthon.hu, termalfurdok.com