Tenerife

Tenerife nevezetességek: öt érdekes látnivaló Tenerife szigetén

Tenerife szigetén az év 365 napján kellemes idő van, az itt elhaladó Golf-áramlat télen fűt, nyáron pedig hűt, így a hőmérséklet egész évben 22 és 28 fok között van. A kedvező éghajlat és a kellemes időjárás egész évben lehetővé teszi a strandolást, napozást, kirándulást.

Vilaflor

Az 1500 méteres magasságba épült Vilaflor Spanyolország legmagasabban fekvő települése. Az 1800 lakosú kis falu szinte állandó felhőben van. Klímája és kristálytiszta levegője rendkívül jót tesz az asztmás betegeknek. A falu neve, azaz Vilaflor spanyolul azt jelenti, hogy „a virágok városa”, ezt gyönyörű flórájának köszönheti – tavasszal a vadvirágok az egész falut beborítják.

vilaflor tenerife

Masca

Masca, az „elfelejtett falu” egy hangulatos hegyi kisváros mindössze 150 lakossal. Masca az 1960-as évekig csak gyalog volt elérhető, út csak később épült hozzá. A falu évszázadokkal ezelőtt a kalózok tanyája volt, ugyanis fekvésének köszönhetően rendkívül jól belátható a tenger, és a megtámadandó hajók. A hegy lejtőire épült fehér házak nagyon jellegzetesek, és hozzátesznek a falu összehasonlíthatatlan hangulatához. No, meg az is, hogy sok ház elhagyatott – sok lakó Tenerife vagy Spanyolország más részeire költözött.

Masca

Masca faluban gyönyörű látvány fogadja az utazót: a sziklák, a szakadékok, az óceán, a hegyvidéki táj, a jellegzetes épületek, és a pálmafák leírhatatlan és felejthetetlen látványt nyújtanak.

Mascát a környezet nyújtotta látvány miatt nevezik Tenerife Machu Picchu-jának is.

Loro Parque

Az 1972-ben megnyitott, világhírű Loro Parque (Loro park) sokkal több, mint egy állatkert. Az intézmény botanikus kert, állatkert, akváriumok, és showműsor fantasztikus, gyönyörű környezetben lévő kombinációja. A botanikus kert rengeteg pálmafával, orchideával, és sárkányfával rendelkezik.

Loro Parque Tenerife

És az állatokról szólva: a park területén több mint 300 papagájfaj több, mint 3000 példánya csodálható meg. Ezzel a számmal a Loro Parkban található a világ legnagyobb papagájpopulációja. A pingvinek számában szintén első helyen áll a Loro Park a világ állatkertjeinek sorában. Vannak még delfinek, gorillák, csimpánzok, tigrisek és számos más állatfaj is. A Loro Park delfinjei, orkái rendszeres show-kal szórakoztatják a látogatókat, valamint fókaattrakciók is megtekinthetők itt, papagájshowt csodálhatunk, és szabadtéri röptetésben gyönyörködhetünk. Újdonság az orka show.

A park méreteire jellemző, hogy ha mindent meg szeretnénk nézni, az legalább 6 órát vesz igénybe.

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos a sziget északi részén található, növényzete teljesen eltér a déli oldalétól, mivel az északi áramlat hozta felhők nekiütköznek a Teidenek, ami következtében eső a hegy magasabb területein téli időkben hó csapódik ki. Így a növényzet sűrűbb és zöldebb.

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos falu a kiváló borokról, a 16 méter magas „ezeréves” fokozottan védett sárkányfáról, és a 15. században épült San Marcos templomról híres. Magyarországon is kapható sárkányfa (Dracaena) – cserépben. Ez az illusztris példány 16 méter magas. Korát nehéz megállapítani, mivel az évszakok váltakozásának hiánya miatt a fák nem növesztenek évgyűrűket. Egyes becslések 3000 évesre teszik, de a legóvatosabjos is 400 évet mondanak. Az igazság valahol 600-800 év körül lehet.

A városban a gyönyörű erkélyes, belső udvaros épületeket is megtekinthetjük, miközben kipróbálhatjuk a helyi nagyon finom bort is.

Jungle Park

Trópusi paradicsom Tenerife déli részén. Több, mint 75.000 m2-es erdővel, 300-nál több különleges állattal, csatornákkal, függőhíddal, lagunákkal és barlangokkal csodálatos élményt nyújt az ide látogatóknak! Tekintse meg az egzotikus madarakat és a 3 méteres szárnyfesztávolságú hatalmas kondorkeselyűt szabad röptében! Nem szabad kihagyni!

jungle park tenerife

További nyaralás tippek

Atlantis the Palm
Firenze
Dortmund