Szimpla-Kert

Szimpla Kert

A Szimpla Kert Budapest 07. kerületében a Kazinczy utca 14 szám alatt található.

2002-ben történt nyitása óta Budapest egyik legnépszerűbb és legismertebb romkocsmájának számít.

Népszerűségének egyik oka, hogy mint „kulturális fogadótér”, a romkocsma feeling szerelmesein kívül különféle rétegszórakozást, életmód programot kínál.

A Szimpla kert tulajdonosainak a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy a réteg kulturális igényekre fogékonyak részére egy olyan bázist hozzanak létre, amely konyhájával, szórakoztató programjaival vonzza a látogatókat, és rentábilis vállalkozást nyújt. Elmondható, Budapest urbánus kultúrájának új fejezetét nyitották meg.

A Szimpla több mint kocsma, a zenei programokon kívül filmfesztiválok kiállítások, őstermelői piac helyszíne.

A változatos események miatt közel egymillióan keresik fel éves szinten. A Szimpla életérzés biztosítására a hét minden napján különféle események vonzzák be Budapest különböző életszemléletű, korosztályú érdeklődőit.

szimpla-kert

A Szimpla családok számára is kitűnő programot kínál, a Háztáji piaca évek óta a belváros legnépszerűbb piacának számít, a fenntartható táplálkozás népszerűsítése mellett tette le a voksát. A közös Lábos kezdeményezés, amellett, hogy a befolyó pénzadományból nonprofit szervezetek működését támogatják, a közösségi főzés együttes élményét kínálják.

Vasárnaponként reggelizni lehet svédasztalos módra, a hét napjain az ebédmenük is kitűnő fogásokból állnak. A nyüzsgő forgatagban a gyerekeket foglakozások kötik le, míg a felnőttek élőzene kíséretében válogathatnak a különleges háztájik közül, ahol szörpök dzsemek, sajtok, füstöltáruk ínycsiklandó választéka található meg.

A Szimpla Kertben kortárs alkotók műveiből kiállításokat rendeznek, és a termekben és a falakon a művészek alkotásait lehet megszemlélni.

szimpla kert

A Szimpla Design Shopból hazai és külföldi eredetű ajándék ötletek, antik tárgyak szerezhetőek be. A Szimpla Lemming Program keretében feltörekvő zenekarok fellépésének és népszerűsítésének adnak tág teret.

Minden hónap harmadik szombatja a bringásoké, ilyenkor az események a bringák köré szerveződnek, nemcsak zenei események, de a börzékről néhány szuper ötlet-tanács is vihető a bringa alkatrészek és kiegészítők mellett.