pályázatírás

Mit nézzen meg elsőként egy pályázati kiírásnál?!

A pályázatírás nagy tapasztalattal sem könnyű feladat. Minél magasabb támogatáshoz lehet jutni, annál bonyolultabb a pályázati rendszer.

A pályázatíró cégek nagy része specializálódik a nagyobb támogatási összegű európai uniós pályázatokra, mert így a kialakult kedvezőtlen, speciálisan magyar pályázatíró struktúrában avagy a sikerdíjas finanszírozási rendszerben egyszerre lehet magasabb díjazást elérni.

De mit nézzen Ön, ha egyáltalán azzal szeretne legkorábban tisztában lenni, hogy alkalmas-e az Ön céljai eléréséhez egy pályázat?

Nézze meg először is, hogy kinek írták ki a pályázatot. Beletartozik-e Ön, cége vagy szervezete a pályázók körébe?

Az elmúlt évben megszaporodott azoknak a pályázatoknak a száma, amit a kormány célirányosan meghatározott szervezeteknek, cégeknek ír ki.

Ha nyertes pályázatok száma 1 vagy 2 támogatott, abban az esetben el is felejtheti a pályázatírást vagy az adott pályázaton való gondolkodást, hacsak nem épp az Ön cége a kiszemelt „áldozat”.

Nézze meg a pályázat finanszírozási struktúráját, rendelkezik a megfelelő mennyiségű önrésszel?

Ha a pályázat utófinanszírozású, meg tudja-e finanszírozni előre a pályázat megvalósítását?

A pályázathoz szükséges dokumentumoknak is van ára, kalkulálja ki, hogy ezek a dokumentumok mennyibe kerülhetnek! Pályázatokkal kapcsolatos további információkért látogason el honlapunkra.

S mielőtt belekezd az egészbe, gondolja végig, hogy a pályázatbeadás előtti időszakban a pályázatírás, a pályázatok elkészítése megvalósítható-e?!